NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Hoe
Hoe
nemen wij werk aan?

Hoe nemen wij werk aan?

Wij zijn geïnteresseerd in het verwerven van een project als de kenmerken van het beoogde werk goed aansluiten bij ons bedrijfsprofiel en onze filosofie. Daarbij moeten wij vanuit onze expertise toegevoegde waarde kunnen leveren aan het project, de klant, onze partners en aan de omgeving.

Hoe nemen wij werk aan? De eerste criteria

Voordat we deelnemen aan een aanbesteding, gaan we altijd eerst een aantal voor ons belangrijke criteria langs. Heeft de opdrachtgever een samenwerking voor ogen die recht doet aan het samen realiseren van een project met oog voor beider belangen en zien we dat ook terug in het contract? Kunnen we de juiste complementaire partners binden die onze projectfilosofie delen zoals “best for project”, integraliteit, integriteit, veiligheid en duurzaamheid?

Zien wij, op basis van de beoordelingscriteria, genoeg mogelijkheden onderscheidend te zijn op het gebied van ontwerp, uitvoering, onderhoud, LCC (Life Cycle Cost), financiering en omgeving? Als dan ook aan praktische criteria zoals beschikbare capaciteit en “return on investment” wordt voldaan, gaan wij met ziel en zaligheid aan de slag en zorgen we dat vanuit een goed en constructief team een robuuste aanbieding wordt gedaan, waarbij we de “wow” factor voor onze opdrachtgever weten te bereiken.

De rol van een tendermanager bij het aannemen van werk

Wanneer er, zoals hierboven genoemd, op basis van de beoordeling en praktische criteria een aanbieding wordt gedaan, speelt de tendermanager een belangrijke rol. De tendermanager is namelijk verantwoordelijk voor het tenderproces, ook wel bidmanagement genoemd. Deze persoon zorgt er in eerste instantie voor dat de tender “gewonnen” wordt voor HOCHTIEF. Vervolgens zorgt deze persoon ervoor dat de contractbesprekingen soepel verlopen en dat er adequaat en optimaal contact is tussen de opdrachtgever en HOCHTIEF. Wij zijn ook regelmatig op zoek naar een tendermanager. Bekijk onze vacatures en maak deel uit van ons aanneemproces!

 

Tobias Smits

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op en we zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden.
Tobias Smits
BUSINESS DEVELOPMENT PPP SOLUTIONS