NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Wat
Wat
doen wij?

Wat doen wij

De vraag “Wat doen wij bij HOCHTIEF?” is eenvoudig te beantwoorden. HOCHTIEF is een vooruitstrevende en excellente bouwer. Op basis van een veilige en duurzame aanpak, richten wij ons op complexe infrastructurele projecten.

Wat doet HOCHTIEF in Nederland?

Er zijn vele mooie vakgebieden: waterbouw, betonbouw, installaties en ga zo maar door. Wat is het wat wij graag doen? Wij vinden het heerlijk om te werken aan grote, complexe civiele projecten (bij voorkeur met een hoop beton en staal). Wat is daar nu zo leuk aan? Enerzijds is het schitterend om iets tastbaars te maken waarover je later tegen je kleinkinderen kan zeggen dat opa of oma nog die sluis, brug, kademuur, tunnel of ander kunstwerk gemaakt heeft. Aan de andere kant kunnen deze projecten alleen gerealiseerd worden als je het uitdagend vindt om problemen op te lossen: hoe zorg ik voor de organisatie en financiering van zo’n project? Wat is de beste technische oplossing met het oog op de gehele levenscyclus? Hoe ga ik om met mijn klant op een zo waardevol mogelijke manier? Elke keer moet je daar intelligente oplossingen voor vinden en naast kennis ook jouw vaardigheden gebruiken. Denken en doen!

Om te bouwen moeten we natuurlijk wel vooraf een succesvol aanbestedingstraject doorlopen. Dat is een wezenlijk onderdeel van ons werk. Conceptueel en in oplossingen nadenken, tot een realistische planning komen, prijs bepalen en in de huidige tijd ook een groot aantal kwalitatieve documenten aanleveren (de bekende EMVI-documenten). In ons vakgebied langdurige en kostbare trajecten waar een beperkte vergoeding tegenover staat. Het doel is uiteindelijk om vanuit een robuust ontwerp, een degelijke bouwaanpak en kennis van proces en omgevingsmanagement de klant een aanbieding te doen die vertrouwen geeft, onderscheidend vermogen heeft en tegelijkertijd inspireert. Altijd mooi als we die “wow” factor weten te bereiken.

Joep van Huijstee

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op en we zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden.
Joep van Huijstee
Directeur Projecten Infrastructure