NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Duurzaamheid
"Het verduurzamen van onze sector is belangrijk."
Duurzaamheid
bij HOCHTIEF

Duurzaamheid

Als prominente speler in de bouwsector zet HOCHTIEF Nederland zich actief in voor duurzaamheid, erkennend dat de bouw een aanzienlijke impact heeft op het milieu. Duurzaamheid is een kernwaarde die weerspiegeld wordt in al onze projecten, bij onze getalenteerde teams en op kantoor. Ontdek hoe wij voorop lopen in duurzame bouwoplossingen en neem contact met ons op voor milieuvriendelijke projecten die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen, en bouw samen met HOCHTIEF Nederland aan een groenere toekomst.

Duurzaamheid bij HOCHTIEF

Levenscyclus gedachte

HOCHTIEF Nederland bekijkt projecten over de gehele levenscyclus. Naast Ontwerp en Realisatie hebben wij ook ruime ervaring met het Ontwikkelen, Onderhouden en Exploiteren van infrastructuurprojecten. Hiermee bereiken wij een duurzame en efficiënte projectaanpak. Naast het realiseren van efficiënte bouwmethoden staat het leveren van hoge kwaliteit voorop. Dit betekent dat er soms op voorhand hogere investeringen nodig zijn om later in de levenscyclus economische- en duurzame voordelen te behalen. Het bewustzijn van lange termijn consequenties van onze besluiten zit in ons DNA.

Een concreet voorbeeld van een recente optimalisatie waarbij zowel economische- als duurzame voordelen worden behaald is het vervangen van de verlichting bij ons A1/A6 (SAAone) project. Hierbij is besloten een substantiële investering te doen om alle verlichting te vervangen voor LED-verlichting en uiteindelijk een forse energiebesparing te realiseren gedurende de onderhoudsfase. Deze energiebesparing zorgt daarbij ook voor een verkleining van de CO2 voetafdruk.

Amaliahaven

Duurzaamheid staat centraal bij de containerterminal op de Amaliahaven, waar wij bij HOCHTIEF streven naar milieuvriendelijke praktijken. Met elektrisch materieel, scheepstransport van grondstoffen, zonnepanelen, en efficiëntiegerichte trainingen voor ons personeel minimaliseren we niet alleen de CO2-uitstoot, maar verminderen we ook brandstofverbruik. Ons streven naar duurzaamheid gaat verder met het recyclen van betonpuin in werkvloeren en het bevorderen van biodiversiteit met e-concrete blokken langs de kademuur. Bij de Amaliahaven tonen we hoe HOCHTIEF actief bouwt aan een duurzame toekomst. Neem contact met ons op voor innovatieve en eco-vriendelijke bouwoplossingen die het verschil maken.

 

Lees hier meer over het CO2-Management

ViA15 GelreGroen

Ook ons A12/A15 Oudbroeken – Ressen (ook wel ViA15 GelreGroen) project is een van de duurzaamste infrastructuurprojecten van Nederland. De omgeving staat centraal. De naam van het consortium, waar wij onderdeel van uitmaken, benadrukt het al; GelreGroen staat namelijk voor een duurzaam natuurinclusief ontwerp en een realisatie met minimale hinder en met respect en zorgzaamheid voor planten, dieren en mensen in de omgeving. De natuur zal meer ruimte krijgen. Een voorbeeld hiervan is het integreren van nestkasten voor vleermuizen in de nieuwe brug over het Pannerdensch Kanaal als ook de aanleg van extra eco-passages. Naast alle ecologische maatregelen zorgen wij na realisatie ook voor een energie neutrale onderhoudsfase (20 jaar) met behulp van meer dan 8.500 m2 aan zonnepanelen.

Samenwerking

Als HOCHTIEF staan wij wereldwijd als aannemer geregistreerd in de Dow Jones Sustainability index. En in Nederland hebben we op 17 januari 2017 een handtekening gezet onder de “Green Deal Duurzaam GWW 2.0”. Met deze handtekening ondersteunen wij het doel van deze deal: het borgen van duurzaamheid in de hele aanbestedingsprocedure én het ontwikkelen van een duurzame aanpak aan de hand van projecten en praktijkervaringen. Duurzaam werken moet een integraal onderdeel zijn van alle infrastructurele projecten. Samen met andere marktpartijen en opdrachtgevers leveren wij een belangrijke bijdrage aan het verduurzamen van onze sector.

 

Christine Siedenburg

Mail Christine

Meer weten? Neem gerust contact op.
Christine Siedenburg
Directeur Duurzaamheid PPP Solutions