NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Integriteit
"Met opgeheven hoofd door het leven."
Integriteit
BIJ HOCHTIEF

Met integriteit staat of valt alles wat HOCHTIEF betreft. Het hoogste goed voor een bedrijf of persoon is zijn of haar reputatie. Dat vereist elke dag opnieuw open en eerlijk handelen en op geen enkel moment door omstandigheden verleid worden om iets te doen of na te laten wat je niet met goed fatsoen kunt uitleggen.

Hoe wij onze integriteit waarborgen

In het werk (en uiteraard ook in privésituaties) kun je soms in situaties belanden waarbij je mogelijk even niet weet wat je moet doen. Dit geeft vaak een naar gevoel waarvan de oorzaak soms moeilijk te herleiden is. Het kan gaan over vertrouwelijkheid van informatie, voorkennis, omkoping, belangenverstrengeling of fraude en het is daarbij meestal geen “zwart-wit situatie”. Vaak heeft het meer een onduidelijke, “grijze” tint.

Als je tegen zoiets aanloopt, is het belangrijk goed na te denken over hoe je handelt. Vervolgens is het belangrijk om verantwoordelijkheid te dragen voor de situatie en zorgvuldig te handelen. Kom je er alsnog niet uit? Bedenk dan dat je voor advies – indien nodig – ook altijd terecht kunt bij jouw leidinggevende of “compliance officer”.

Wanneer het gaat om financiële factoren is het belangrijk dat je dit altijd kunt onderbouwen. Het moet altijd mogelijk zijn deze zaken over financiering of andere zaken uit te kunnen leggen aan de leidinggevende, de klant, de partner of anderen. Wanneer hier sprake van is, moet het zo zijn dat je met opgeheven hoofd verder door het leven gaat. De Engelsen kunnen zo’n man of vrouw goed typeren, ze spreken dan over een “honourable (wo)man”: iemand die achter zijn beslissingen staat en niet terugdeinst van een tegenslag of wanneer bepaalde zaken anders lopen dan verwacht. Wanneer op deze manier over onze medewerkers wordt gesproken, dan vinden wij dat het ook goed gaat met ons bedrijf.

Misiu Smits

Wil je meer weten over onze kernwaarden?

Neem contact op en we zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden.
Misiu Smits
Directeur PPP Solutions