NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

CO2-Prestatieladder
''Wij kijken naar hoe wij de de keten positief kunnen veranderen.''
CO2-Prestatieladder

CO2-prestatieladder

HOCHTIEF Nederland maakt gebruik van verschillende duurzaamheidstools en –initiatieven. De CO2- prestatieladder is hier een voorbeeld van. De ladder is een duurzaamheidsinstrument dat bedrijven in Nederland helpt bij het structureel reduceren van de CO2-uitstoot.

Duurzaamheid bij HOCHTIEF

Reduceren van onze footprint

Het instrument wordt gebruikt als CO2-managementsysteem en aanbestedingsinstrument. HOCHTIEF is zich door deze ladder bewust van haar CO2 footprint en hecht veel waarde aan het reduceren van deze footprint. Dit doen wij op twee manieren; (1) door meer elektrische auto’s op te nemen in ons leasewagenpark en (2) ook kijken wij hoe wij gezamenlijk met de sector de keten positief kunnen veranderen. In 2019 is de CO2-uitstoot per FTE echter gestegen ten opzichte van 2018. De onderbouwing van deze stijging wordt verder toegelicht in de onderstaande duurzaamheidsnieuwsbrief.

 

2021

 

2020

 

Met ons CO2-reductie programma reduceren wij onze CO2-footprint in samenwerking met onze partners en op onze projecten. Bij nieuwe aanbestedingen onderscheiden we ons op een positieve manier op dit thema en door CO2-reductie, waarbij wij ook gebruik maken van het rekenprogramma DuboCalc. Met dit programma kunnen wij de milieueffecten van een bepaald materiaal, een bouwwerk of een heel project berekenen. Hierbij wordt de gehele levenscyclus van het project meegenomen.

 

Joris van Huet

Mail Joris!

Meer weten? Neem gerust contact op.
Joris van Huet
Duurzaamheidsmanager