NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Zandhazenbrug
Zandhazenbrug
Muiderberg

Zandhazenbrug

De Zandhazenbrug, voorheen de spoorbrug Muiderberg geheten, maakt deel uit van het project SAAone: Amsterdam - Almere. Dit is het project waarbij de weguitbreiding A1/A6 centraal staat, tussen knooppunt Diemen en Almere Havendreef. De spoorbrug is de grootste spoorweg boogbrug in Nederland en een van de grootste binnen Europa. Bij dit bijzondere project is de nodige aandacht besteed aan innovatie, waarbij gewichtsbesparing als uitgangspunt is genomen.

Weguitbreiding voor de Zandhazenbrug

HOCHTIEF werkt binnen het SAAone project samen met VolkerWessels, Boskalis en DIF. Over een afstand van circa 20 kilometer vindt de weguitbreiding plaats van de A1/A6. Beide, zowel de A1 als de A6, krijgen twee keer vijf rijstroken. Voor de A1 is dit tussen Diemen en Hollandse Brug. Vanaf de Hollandse Brug krijgt de A6 tot en met de Hoge Ring (Almere) vier keer twee rijstroken. Daarnaast komt er over het gehele traject een wisselbaan bestaande uit twee rijstroken. Naast 60 kunstwerken maken twee complexe brugconstructies deel uit van het SAAone project. Dit is een aquaduct dat als het grootste van Europa geldt, met een breedte van 65 meter en de Zandhazenbrug als grootste van Nederland.

Waarderingen voor de Zandhazenbrug

De spoorweg boogbrug is de grootste in Nederland en één van de grootste binnen Europa. In oktober 2018 heeft de grootste spoorbrug van Nederland dan ook de Nationale Staalprijs gewonnen in de categorie infrastructuur. HOCHTIEF kon dankzij de samenwerking met de partners; architect ZJA Zwarts & Jansma Architecten, ontwerper IV-infra en staal constructeur Victor Buyck, de prijs in ontvangst nemen. De prijs is een echte erkenning voor een zeer goede samenwerking tussen de betrokken partijen en een zeer succesvol project.

Contact over Zandhazenbrug

HOCHTIEF is erg trots op de realisatie van de Zandhazenbrug en we vertellen je graag meer over dit project. Bekijk hieronder wie de contactpersoon is en neem contact op!

Winnaar Nationale Staalprijs 2018

Categorie: Infrastructuur

Ed Onstee

Nieuwsgierig geworden?

Neem contact op en we zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden.
Ed Onstee
Financiëel directeur SAAone