NL EN

HOCHTIEF Nederland

Professor W.H. Keesomlaan 1

1183 DJ Amstelveen

+ 31 (0) 20 210 27 00

info@hochtief.nl

Information Management
"Samenbrengen van datastromen geeft inzicht in onze projecten."
Information Management
bij hochtief

Information is key

Bij HOCHTIEF sturen en beheren we het Informatie Management Proces in onze Tenders en Projecten om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op het juiste moment toegang hebben tot de benodigde informatie binnen onze single source of truth. Dit realiseren we door onze geoptimaliseerde processen te integreren met ons IT-landschap, met als doel informatie digitaal te beheren op een veilige, efficiënte, effectieve en traceerbare wijze.

Information Management

Ons streven bij HOCHTIEF is altijd gericht op de juiste hoeveelheid informatie. We vermijden overbodige informatie (die als verspilling wordt beschouwd) en tekortschietende informatie, en streven naar de ideale hoeveelheid die voortkomt uit onze Project- en Bedrijfsvereisten. Door ons te concentreren op de juiste hoeveelheid informatie, hebben we meer tijd beschikbaar om te zorgen voor de juiste kwaliteit informatie. Hierdoor kunnen we voldoende tijd besteden aan het verifiëren en valideren van gegevens.

Om informatie op een efficiënte manier digitaal te beheren, gebruiken we onze Project Data Structure (PDS) om gegevens te structureren. Hierdoor kunnen gegevens snel worden hergebruikt door verschillende disciplines en profiteren we van de voordelen van BIM-interoperabiliteit gedurende de gehele levenscyclus van een project. Door in dezelfde taal (PDS) te communiceren, voorkomen we dubbele verwerking van gegevens en kunnen we efficiënt presteren. Het gebruik van gestructureerde gegevens en standaardbenamingen stelt ons in staat om de gezondheid van onze projecten te monitoren met realtime inzichten via dashboardfunctionaliteiten in de managementcockpit.

Met een solide informatiebasis kunnen we de volgende stappen zetten op het gebied van innovatie en anticiperen op de toekomst. Dit onderscheidt ons van anderen en maakt ons tot koplopers in de branche. Ontdek hoe ons geavanceerde Informatie Management Proces bijdraagt aan het succes van onze projecten en ons onderscheidt als toonaangevende organisatie.

Jur Wijnenga

Meer weten?

Vraag het ons!
Jur Wijnenga
ICT Manager